- Comenta quins trets del teatre shakespearià es troben en el diàleg escollit.
Hamlet. Acte III - Escena I.
Hamlet, escrita entre finals del segle XVI i principis del XVII, es una de les tragèdies més importants de William Shakespeare (1564-1616). En aquest fragment de l'obra on el protagonista recita el seu famós diàleg, podem observar alguns dels trets més importants del teatre shakespearià.
El príncep Hamlet es un jove just i noble, però el seu caràcter i les seues debilitats el porten a cometre un error sobre el qual gira la major part de l'obra. Haver consentit el casament de la seua mare amb el seu oncle Claudi, haver-se fet passar per boig després de la mort del seu pare i el seu mal comportament amb Ofèlia, són alguns dels conflictes amb els que Hamlet ha de viure. A més, al igual que en la resta de tragèdies de l'escriptor isabelí, el protagonista no s'enfronta a un pla diví com en les tragèdies gregues, sinó que els seus problemes sorgeixen de la seua pròpia condició humana. La responsabilitat de resoldre la situació recau directament sobre l'heroi shakespearià.
D'altra banda, aquest monòleg reflecteix la importància que Shakespeare donà a les reflexions filosòfiques sobre l'home i la mort. El caràcter indecís de Hamlet es l'origen del seu drama, i causa que la venjança contra l'assassí del seu pare es demore. D'aquesta manera, durant la major part de l'obra el protagonista es centra més en la reflexió que en l'acció.
En lo referit al llenguatge, podem dir que Hamlet és el més hàbil de tots els personatges en l'ús de la retòrica. Shakespeare aplica al jove príncep metàfores molt elaborades i li atorga la capacitat de expressar el seus sentiments o emocions a través de nombrosos jocs de paraules.
Fonts: www.williamshakespeare.netfirms.com
literaturauniversalbatxillerat.blogspot.com
es.wikipedia.org/wiki/Hamlet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada